About Me

My photo
kuala terengganu, terengganu, Malaysia
Nurul Athirah ab.Latif menetap di kuala terengganu

Tabah Ku..Dugaan Ku... :)

Di pagi yg hening.. suasana yg sunyi sepi.. didalam bilik yg gelap.. hnya kipas yg mgeluarkan suara... dan pd time nih jgak kite mluangkan mse untuk share luahan hati.. :)
Hanya Gambar Berbicara Gambar mmg Kelihatan
Sedang Bahagia.. Tapi Hakikatnye
Tuhan Saje Yg Tahu.... :)

Dalam kehidupan manusia, tuhan slalu mguji kite dgn dtgnye dugaan.. dan kite je prlu tabah dgn pemberian tuhan.. :)
maybe dgn mse skrg nih, tuhan uji kite.. tapi prcyalah, tuhan akn brikan yg trbaik utk kite.. (perlu bersabar)

Dalam story ak nih.. maybe sering jgak tuhan nk uji , cume ats klemahan n kekuatan msing2.. tp ak jgak bljar untuk tabah dgn sume nih.. ni ujian ak, ak patot trime.. (aku kuat)
tapi..sjujurnya, ak kuat mghadapi ap2 pon dgaan.. tp ak lemah bile adenye ''someone'' yg bergelar LELAKI..calon imamku . .
knpe perlu ad lelaki dlm life aku? sdgkan ak xsdie untuk mrasa cnte.. tp hakikatnye aku cemburu?? ak cube lawan prasaan, tp skuat2 diri ak, kuat lagi prasaan tuh.. seriuosly ak xkuat.. :( 
org mgkin tgok ak bhgie.. tp smmgnye tak!! knpe ak perlu cemburu?? ak tamo terlalu serius! (mane ak yg dulu).. yg xpnah ad prasaan cnte kt mne2 lelaki, xpernah cemburu,xpernah nk fkir psal cnte pon..(knp ak jd lemah?)ak msih mude untk bercnta, 
klo dh jodoh xkn lari kemane.. ak bkn xbebas dlm cnte.. tp ak xsgup lg.. (cukuplah sekali terluka & dipermaikn) hasrat ak slpas bcnte, bnjnji dgn dri sndri xnk couple dh, stdy btol2 demi kluarga.. ak brubah bkn disbbkan lelaki.. tapi,, mmg kmahuan ak sndri. ni je jln terbaik ak, wlaopon berkali2 lelaki cube dkat dri dgn ak.. tp ak kuatkan prasaan, mmg jealous tgk psangan lain.. sapela tamo ''couple kn''? tp bkn mse skrg, skrg sy masih lagi budak.. :) budak SPM oke..
tapi, kenal je awk, firstly kite gadoh rmai kan perempuan? seriously sy cemburu.. time tu jgak sy jd makin bnci awk, dan makin mnjauhkan dri sy dgn awk.. kenape? sy pon xthu knpe sy cmbru.. sedangkan sy xpnah CINTA PON AWAK..!!!!!!!!!!!!!!
awk jnji akn tgu sy.. tp mse yg sme, awk lukekan sy :)
btw TAHNIAH sbb awk dh berjaya.. sumpah sy susah utk dimiliki.. awk beruntung, walaopon sy suke kwan.. tp x semestinya sy patot kluar bduaan2, pgang2.. mgalahkan kekasih.. SORRY tu bukan jenis sy.. sbelum sy kenal awk, sy dh mmg ramai kwan, bkn kwan sbrg kwan, tapi kwan smpai mati bukan utuk skdr meluang mse, keluar, ambk ksempatan ,bukan.. kwan adlah kwan la.. xpernah lebih..
awak... airmata kawan lebih bermakne daripade lelaki.. awk tahu??
oke, maybe skrg tuhan bg dugaan besar kt sy.. serius, mlam nih 28/10/2013 tepat pukul 3.46 pagi.. sy sngtt serabuk, rimas . . mcm nak gile bagai . . 
Tapi sy happy skrg, sbb sy dah lepaskan semuanye hari ni, mcm org xsiuman :) asal je ade PROB ngan awak, sjujurnye sy mgaku, sy sje nk buat awk serabuk ngan sy.. mmg sy nak awak bnci kt sy!! 
sy letih wak.. sy pon ad je krje prlu sy buat.. bkn sy nk lyn krenah . pngai awk je.. kalo ad jdoh xkn kmane jgk awk..
Ni sbb la buat sy xberminat nk bercouple :)
msti ade je liku2 khdupan sndri, kite xsakit takpe.. ni kite yg ad PROB tnpe org lain thu PROB kite.. 
''sorry'' kalo terluah dalam blog ni, nih jek tempat sy untk meluah, tnpe ketahuan awk, xpenah nk luah kt sape2 pon.. ni la tempat sy melepak malam2 bute.. (-_-)

oke stakat ni je story sy utk anda2 semua.. :) ad mse terluang, kite coret2kan lagi crite mnarik.. 

MANUSIA SERING MELAKUKAN KESALAHAN,TAPI PERCAYA LAH MANUSIA JUGAK AKAN BERUBAH..SIFAT SEORANG MANUSIA TIDAK BOLEH DIBANDING DGN ORG LAIN,BERSUSAH2 DAHULU BERSENANG2 KEMUDIAN.. 
BERGADUH2 DAHULU BERBAHAGIA2 KEMUDIAN..
BERKAWAN2 DAHULU BERCINTE2 KEMUDIAN... TAKE A SMILE.. GUDMORNING


No comments:

Post a Comment